Ministar Ivan Todosijević u ime Ministarstva administracije lokalne samouprave potpisao je danas sporazume o razumevanju za zajedničko finansiranje projekata sa gradonačelnicima opština Zvečan i Zubin Potok.

Potpisivanje sporazuma između MALS-a i dveju opština na severu Kosova i Metohije realizovano je u okviru finansijske podrške Ministarstva za realizaciju kapitalnih projekata.

Projekti za opštinu Zvečan koji treba da se realizuju odnose se na rekonstrukciju pešačke staze u ulici Kralja Petra, asfaltiranje puta u Banovom Dolu-Beli Put i izgradnju fekalnog kolektora duž reke Korilja, druga faza. U opštini Zubin Potok projekti su vezani za izgradnju ulica u gore pomenutoj opštini i izgradnju javne rasvete u naseljima Prelez, Jagnjenica, Zupče (druga faza) i Đurovići.

“Ministarstvo administracije lokalne samouprave ostaje posvećeno u podršci opštinama u cilju razvoja projekata koji su u interesu opština i njenih građana, nadam se da će opštine, uz punu podršku MALS-a, realizovati projekte bez poteškoća i time doprineti poboljšanju života građana u pomenutim lokalnim samoupravama“, naglasio je Todosijević na kraju potpisivanja sporazuma.