Призори којима смо данас сведоци на Косову и Метохији враћају нас у мрачна времена шовинизма и мржње и сведоче да су албанска политичка свест и елита читав век удаљени он онога што називамо европским демократским стандардима. 

Србима на Косову и Метохији данас је ускраћено право на слободу кретања и слободу политичког организовања, а питамо се да ли ће нам ускори бити ускраћено и право на постојање.

Срби и њихови политички представници на Косову и Метохији чине све да допринесу стабилности и јачању међунационалног поверења, али данашње блокаде путева доказују да међу Албанцима нема никакве истинске воље за такве процесе. 

Ово је кап која је прелила пуну чашу, и српски народ, а сигурни смо и наша држава Србија, имаће јасан одговор на овакво насиље.

У међувремену очекујемо да међународна заједница, која када жели и те како уме да контролише политичке процесе на Косову и Метохији, реагује како би спречила експлозију антисрпског лудила које поново постаје главно обележје албанског политичког програма. 

Онима који желе да минирају наш изборни процес поручујемо да ни екстремисти у Приштини, који зазиру од снажне Србије, ни представници српске опозиције, који желе да нам ускрате бирачко право, не могу да спрече убедљиву победу Александра Вучића на председничким изборима овде на Косову и Метохији.

Српска листа