Prizori kojima smo danas svedoci na Kosovu i Metohiji vraćaju nas u mračna vremena šovinizma i mržnje i svedoče da su albanska politička svest i elita čitav vek udaljeni on onoga što nazivamo evropskim demokratskim standardima. 

Srbima na Kosovu i Metohiji danas je uskraćeno pravo na slobodu kretanja i slobodu političkog organizovanja, a pitamo se da li će nam uskori biti uskraćeno i pravo na postojanje.

Srbi i njihovi politički predstavnici na Kosovu i Metohiji čine sve da doprinesu stabilnosti i jačanju međunacionalnog poverenja, ali današnje blokade puteva dokazuju da među Albancima nema nikakve istinske volje za takve procese. 

Ovo je kap koja je prelila punu čašu, i srpski narod, a sigurni smo i naša država Srbija, imaće jasan odgovor na ovakvo nasilje.

U međuvremenu očekujemo da međunarodna zajednica, koja kada želi i te kako ume da kontroliše političke procese na Kosovu i Metohiji, reaguje kako bi sprečila eksploziju antisrpskog ludila koje ponovo postaje glavno obeležje albanskog političkog programa. 

Onima koji žele da miniraju naš izborni proces poručujemo da ni ekstremisti u Prištini, koji zaziru od snažne Srbije, ni predstavnici srpske opozicije, koji žele da nam uskrate biračko pravo, ne mogu da spreče ubedljivu pobedu Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima ovde na Kosovu i Metohiji.

Srpska lista