БЕОГРАД, 8. јуна (Тањуг) – Социјалистичка партија Србије позвала је све Србе са Kосова и Метохије да, упркос притисцима и претњама којима су били изложени током кампање, јединствено, јасно и одлучно подрже Српску листу на изборима у недељу.

“Својом подршком Српској листи на најбољи начин ће одговорити на покушаје албанских, а нажалост и појединих српских политичара, да разбију јединство Срба на KиМ и да кроз злоупотребе и нападе остваре своје, сада већ нескривене намере”, изјавио је председник посланичке групе СПС у парламенту Ђорђе Милићевић.

Kако је навео, Српска листа има пуну подршку Србије, као једина легитимна српска листа која ће заједно са Владом Србије и председником Србије на најбољи начин штитити интересе Срба, инсистирати на примени Бриселског споразума, посебно када је у питању формирање Заједнице српских општина и спречити формирање такозване војске Kосова.

“Уверени смо да ће Српска листа у недељу остварити убедљив резултат и да ће то бити најбољи доказ јединства и мудре политике српског народа”, закључио је он, наводи се у саопштењу.