Saopštenje Predsednika Srpske lise Slavka Simića, povodom obustavljanja istrage protiv svih osumnjičenih za ubistvo 14 srpskih žetelaca u Starom Grackom.

Ovakva odluka specijalnog tužilaštva je apsolutno sramna i skandalozna, da je jasno da na Kosovu i Metohiji ne postoji pravo i pravda kada su u pitanju zločini nad Srbima. Veoma je teško graditi poverenje prema najvšim pravnim instancama na Kosovu, ako imamo jednostranu pravnu perspektivu koja je politički osmišljena, kako bi se zaštitili oni koji su već počinili zločin i koji će sutra ponoviti zločin.

Na Kosovu i Metohiji na žalost sve se zasniva na političkim i nepravednim instrumentima koji su instalirani poslednjih sedamnaest godina, ovake odluke najviše ponižavaju porodice ubijenih žetelaca.

Srbi će nastaviti otvorenu i beskompromisnu borbu za pravo i pravdu, a ovakve odluke su dokaz da Kosovske institucije nemaju niti legalitet, niti legitimitet da vode ovakve i slučne sudske procese. Međunarodna zajednica nakon ove sramne odluke ne sme da ćuti, jer ćutanjem ponižava ljudska prava koja su univerzalni sistem vrednosti na kojima je građen savremeni svetski poredak, a nama su već sedamnaest godina na Kosovu i Metohiji, otvoreno pogažena ljudska prava.

Predsednik Srpske liste
Slavko Simić