Срамотни напад Саше Јанковића на своју државу, у истом тренутку и по истој теми по којој су то учинили Хашим Тачи, Иса Мустафа и Кадри Весељи, потврђује да није и не може бити случајност то што за време док се претварао да обавља функцију заштитника грађана (заправо спремајући пропалу председничку кандидатуру, уместо да се бави својим послом) није ниједном посетио Косово и Метохију, нити је написао иједно слово иједног извештаја о положају и правима нас грађана на КиМ, приватној или државној имовини у покрајини.

Саша Јанковић, уместо да буде у служби грађана које жели да представља (иако их је толико пута изневерио), ставио се отворено и јавно у службу лидера екстремистичког албанског покрета. 

Радовати се покушајима Приштине да отме српску имовину на Косову и Метохији, који је само још једна епизода у настојању сепаратистичке елите да доврши прогон српског народа из наше јужне покрајине, јесте кловновска тачка и доказ политичке неозбиљности Јанковића.

Али место председника Србије није место за пајаце, већ за озбиљне људе и искрене патриоте. 

Злурадост и цинизам какав је данас показао кандидат Саша Јанковић нису виђени у историји изборних кампања у Србији, и тог човека у моралном смислу дисквалификују чак и за место председника кућног савета.

Јанковићу, Вашу намерну и умишљајну деценијску небригу и нечињење као заштитника грађана у одбрани интереса нас Срба на КиМ нећете успети да сакријете гурајући је под тепих и бацајући, за рачун Албанаца, љагу на оне који се боре. Прочитани сте, и трајно неподобни за јавну службу.