Потпредседник косовске владе Бранимир Стојановић каже за РТС да Срби на Косову и Метохији исто мисле и реагују без обзира на то да ли су северно или јужно од Ибра. Истиче да их није изненадило оно што је изговорио Рамуш Харадинај и што се дешавало у Приштини. Упозорио је и међународне снаге да насиље у Македонији може да угрози ситуацију у јужној покрајини.

Срби на северу Косова и Метохије синоћ су протестовали због ослобађања Рамуша Харадинаја. Иако протеста није било јужно од Ибра, потпредседник косовске владе Бранимир Стојановић каже да су Срби јединствени у осуди одлуке француског суда.

“Поједини политичари би од Срба желели да створе таоце и неког ког ће користити да спроводе насиље и да тим насиљем уцењују, како српску државу, тако и међународну заједницу. Али тиме што раде показују своје право лице које у свету није довољно добро разобличено, па ћемо наставити да о томе јавно и директно говоримо, како овима који буду долазили овде, тако и свуда у свету”, рекао је Стојановић.

Говорећи о догађајима у Македонији, Стојановић је рекао да “ствари често функционишу по систему ‘спојених судова’ и да то свакако треба да буде упозорење за Кфор”, али се нада да ће се наћи политичка решења и да ће доћи до смиривања ситуације.

 

Извор: РТС