Српска листа, како би спречила злонамерно стварање конфузије у јавности, још једном наглашава да српски политички представници нису донели одлуку о ступању у било какве коалиције на Косову и Метохији.

Српска листа подржава формирање институција на Косову и Метохији у складу са вољом грађана израженом на изборима, очекујући да политички актери што пре ступе у дијалог о формирању нове парламентарне већине, у којима је наша странка спремна да учествује како би представила очекивања и захтеве српског народа.

Српска листа неће ни на који начин користити тренутни однос снага у албанском политичком корпусу како би допринела дестабилизацији прилика, већ ће учинити све у својој моћи да тренутна политичка криза буде превазиђена.

Наши сународници су нас бирали како бисмо се на одговоран начин и без икаквих трулих компромиса борили за интересе Срба и других грађана Србије на Косову и Метохији и то ћемо и чинити.

Наш однос према појединим албанским странкама у предстојећем периоду зависиће искључиво од тога да ли ће показати разумевања за проблеме и хтења српског народа на Косову и Метохији, а наши захтеви су јасни и иза њих су убедљивом већином стали наши сународници на последњим изборима.

Председник Српске листе

Горан Ракић