Председник политичке партије “Грађанска иницијатива Српска листа”, Славко Симић рекао је вечерас да ће се жалити на резултат превремених парламентарних избора на Kосову, јер сматра да је на северу Kосова “поништено преко хиљаду условних гласова”.

По данас објављеним резултатима избора, од двадесет кандидата Српске листе за посланике Скупштине Kосова, по броју освојених гласова,изабрано је девет: Саша Милосављевић, Јасмина Живковић, Јелена Бонтић, Зоран Мојсиловић, Миљана Николић, Верица Ћеранић, Срђан Митровић, Игор Симић и Бранимир Стојановић.

Симић је рекао за Агенцију Бета да ни гласови кандидата које су обрадили чланови бирачких одбора и ОИK, “нису уписани, нити регистровани у центру за пребројавањер гласова у Kосову Пољу”.

“Ако панел за жалбе не уважи наше жалбе које ћемо сутра упутити ЦИK-у, онда лако може да се деси да Српска листа не прихвати овај изборни процес који је очигледно био репресиван за Српску листу и наше гласачко тело од самог почетка изборног процеса”, рекао је Симић за Бету.