Потпредседник косовске владе Бранимир Стојановић изјавио је да очекује да се данас поново разговара и да ће разум преовладати како би се коначно нашло решење за тренутну ситуацију која је „необјашњива и никоме не иде у корист”.

Он је за РТС казао да очекује да ће и међународна заједница одиграти своју улогу, како се не би десило нешто што никоме не иде у корист, осим онима који би желели да створе хаос.

Према његовим речима, решење врло брзо може да се нађе, чак у року од пола сата што се тиче српске стране, али и албанска страна то треба да жели.

„Предлог косовских Срба је да се проблем реши и да не дозволимо нико не страда. До овога не би дошло да је било жеље да се проблем реши, али та жеља и добра воља није била на другој страни”, казао је Стојановић и додао да ће Срби остати јединствени и заједно ће се борити са свим изазовима.

Стојановић је оценио и да се све ово смишљено ради и да постоје дубоки разлози да се стварају кризе, како би се онда појавили „неки људи” који нуде решење и тако испадају важни. (Тањуг)

Извор: Политика