Представници Срба на Косову су оценили да одлука косовскe владе да прекине дијалог са Београдом до ослобађања Рамуша Харадинаја представља покушај притиска на Европску унију. Истичу да је случај Харадинај правно, а не политичко питање.

Представници Срба кажу да у потпуности подржавају све ставове Савета за националну безбедност и да ће апсолутно наставити да буду на линији актуелне политике Београда.

Потпредседник косовске владе Бранимир Стојановић оцењује да би се прекидом дијалога косовским Србима набацио терет који не могу да носе и да “играју утакмицу коју не могу да играју сами”. “То значи стављање огромног притиска који ми не бисмо могли да поднесемо. Зато је важно да се настави дијалог и да се заједнички боримо за интересе овог народа”, каже Стојановић.

На питање шта мисли о позиву Савета о заједничком наступу и раду са Владом Србије, Стојановић истиче да је то била пракса до сада, а биће и убудуће.

“Више се никада неће десити да створимо услове у којима ће неки злонамерни и косовски Албанци поделити Србе, да имају две стране које говоре у име Срба са Космета. Од пре четири године постоји један јединствени глас који говори у име Срба и тако ће бити и убудуће”, поручује Стојановић.

Видео прилог, на сајту РТС-а

Извор: РТС