Одлуком да се забрани долазак на Косово и Метохију директору Канцеларије за Косово и Метохију Марку Ђурићу и министру просвете, науке и технолошког развоја Младену Шарчевићу који су требали да посете институције Републике Србије, школе и Универзитет у Косовској Митровици, представници косовских Албанаца су још једном показали међународној јавности колико су лицемерни када говоре да желе унапређење односа са Србима и помирење српског и албанског народа.

Српска листа најоштрије осуђује овакво нецивилизацијско понашање и забрану кретања у 21. веку. Позивамо међународне представнике на Косову и Метохији да обуздају екстремисте којима не одговара мирно решење проблема и дијалог који се у Бриселу води под покровитељством Европске уније. Тековине Европске уније се урушавају пред очима њихових представника на Косову и Метохији и они морају да реагују.

Без обзира на све грађанима поручујемо да држава Србија и Српска листа ће наставити борбу за опстанак и унапређење српских институција на Косову и Метохији и бољи живот Срба. У тој намери нас ништа неће спречити.