Na predizbornom skupu Srpske liste, koji je danas održan u Goraždevcu, rečeno je da je cilj ove stranke da na parlamentarnim izborima 11. juna osvoji svih 10 mandata i da nastavi borbu za očuvanje srpskih nacionalnih ineteresa na Kosovu i Metohiji.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da Srbi okupljeni oko Srpske liste izlaze na predstojeće izbore jedinstveno uz Srpsku listu, za koju je rekao da je pokazala da je brana odbrane srpskih nacionalnih interesa i da nikada nije izneverila državu Srbiju i Vladu Srbije.
„Jedino Srpska lista ima podršku Vlade Republike Srbije i njenog predsednika Aleksandra Vučića“, kazao je Petković i istakao da Srpska lista nikada neće dozvoliti formiranje tzv. vojske Kosova i da neće učestvovati u razgovorima oko, kako je rekao, nekakve demarkacije granične linije sa Crnom Gorom.

„Jedino Srpska lista zna da je reč ovde o državnoj granici Republike Srbije. Srpska lista je ta koja će se boriti za srpski narod i koja će se boriti za Zajednicu srpskih opština. Svi oni drugi koji bi želeli da se predstavljaju kao predstavnici srpskog naroda su zapravo predstavnici albanskih političara koji bi hteli da razdele srpski narod“, upozorio je Petković.

Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je na skupu u Goraždevcu da Srbi na predstojeće izbore ne izlaze na više lista i kolona, kako neki tvrde, već da postoji samo jedna Srpska lista, lista koju podržavaju Vlada Srbije i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

„Ako imamo podršku Vlade Republike Srbije i predsednika Republike Srbije, imamo i podršku koja je neophodna da ostvarimo naš cilj, a to je da u parlamentu uzmemo svih 10 poslaničkih mandata i da ti mandati pripadnu vama, srpskom narodu, a ne da pripadnu pojedincima koji zarad svojih ličnih interesa i zarad animoziteta prema Vladi Srbije žele da nam otmu mandate, otmu vaše pravo i dovedu srpski narod do ruba egzistencije“, naglasio je Simić.

Kandidat za poslanika na Srpskoj listi Vinka Radosavljević izjavila je da su predstojeći izbori od sudbinskog značaja za opstanak srpskih institucija na Kosovu i Metohiji.

„Zbog toga je država Srbija jasno stala iza Srpske liste koja je jedino garant postojanja srpskih institucija u pokrajini, a samim tim i garant opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“, rekla je Radosavljević i istakla da Srbi nemaju pravo na grešku na izborima 11. juna.

Na predizbornom skupu Srpske liste koji je održan u Domu kulture u Goraždevcu govorio je i predsednik Privremenog organa opštine Peć Miloš Dimitrijević, a prisutni su bili i kandidati Srpske liste za poslanike Branimir Stojanović i Srđan Popović.

 

Izvor: Tanjug