Kako „Alo!” saznaje, Hašim Tači po svaku cenu želi da ubaci u parlament „prijateljske Srbe” kako bi obezbedio podršku od najmanje dve trećine poslanika manjinskih stranaka, koliko mu je potrebno za formiranje vojske Kosova.

Zato je i pripremljen scenario za izbore, koji su na Kosmetu zakazani za 11. jun, gde bi za novoformiranu stranku Aleksandra Jablanovića (PKS), ali i Slobodana Petrovića (SLS) masovno glasali Albanci, kako bi im obezbedili najmanje četiri mandata od deset, koliko je predviđeno za srpske predstavnike.

– Novac za kupovinu glasova je obezbeđen, kao i za kampanju, a najveći deo albanskih glasova u korist srpskih stranaka PKS-a i SLS-a trebalo bi da stigne iz južnog dela Mitrovice, ali i iz Prištine, kako bi im se obezbedili mandati. Na taj način bi zvanična Priština ispunila uslov SAD da se transformacija bezbednosnih snaga u vojne obavi u skladu sa ustavom, odnosno da dobije podršku dve trećine poslanika manjinskih partija. Onda bi Vašington, a samim tim i Brisel, mogao da pozdravi formiranje vojnih snaga i Srbi na Kosovu i Metohiji bi bili stavljeni pred svršen čin. Pitanje je onda i kako bi se uopšte uspostavila i zajednica srpskih opština, jer bi onda zvaničnici Prištine novoformiranu vojsku rasporedili na „granici” prema Srbiji, odnosno na severu KiM – navodi izvor „Alo!” i dodaje da bi jedan deo glasova trebalo da bude obezbeđen i od raseljenih osoba sa Kosova koje trenutno prebivalište imaju u Crnoj Gori.

Istovremeno, kako su nam naveli u Srpskoj, „veoma dobro su upoznati s namerama Prištine i šta radi sa strankama koje se predstavljaju za manjinske srpske, kao i da neće tolerisati bilo kakve neregularnosti na izborima, i da takvim pokušajima neće dati legitimitet, kao i da u takvoj skupštini ne bi ni učestvovali”.

Interesantno, stranci koju predvodi Slobodan Petrović kampanju radi američki Nacionalni demokratski centar i, kako navodi naš izvor, njemu je sugerisano da se što manje pojavljuje u javnosti, i da se „radi samo po terenu”.

 

Izvor: ALO!