Председник Српске листе Славко Симић одбацио је данас тврдње одлазећег министра Безбедносних снага Kосова Хакија Демолија да су представници Срба имали четири услова за трансформацију тих снага у војску Kосова и поручио:

Српска имала и имаће само један услов за војску – не може да се формира.

Једино Српска листа у сарадњи са Београдом гарантује да неће бити тзв. војске Kосова и да ће Срби на KиМ бити безбедни

– Претње српском народу које се све лакше и отвореније исказују на KиМ јесу наговештај опасне и мрачне сутрашњице у којој српски народ може да рачуна на безбедност и опстанак једино као снажан и добро организован политички колектив, који има подршку Београда. Уколико српски народ изабере политичке профитере за своје представнике у Приштини, гласаће за сопствену пропаст.

Народ мора да верује да никада у блиској прошлости није било овако важно да будемо политички монолитни. Јединство српског народа иза Српске листе јесте једино што може да спречи да они који нам прете сутра пређу са речи на дела, јер наша шанса јесте само у снази и јединству.

– Не постоји више српских колона на KиМ, постоји само једна, а то је Српска листа. Све остале листе су тројански коњи којим албански кандидати за српске посланике треба да буду уведени у парламент. 
Једино Српска листа пружала је лавовски отпор идеји формирања тзв. косовске војске и избори су, између осталог, и расписани да би се прокомпоновала српска политичка сцена на KиМ и у парламент увео довољан број, бар четири, кооперативних Срба који би подржали стварање војске, чија мета нема да буде ко други него ми. Српска, дакле, мора имати довољан број посланика да би спречила такав опасан сценарио. Српска листа је једини разлог због ког албанске странке нису успеле да формирају косовску војску.

Остале листе које се представљају као српске јесу албанске листе кандидата за српске посланике

.

Српска листа је до сада била нападана, дискредитована и игнорисана при доношењу важних политичких одлука у Приштини јер ми нисмо желели да продајемо веру за вечеру и да радимо против интереса сопственог народа. Неки појединци су били спремни на такве погодбе и на овим изборима ће имати сву логистичку подршку Приштине и разних амбасада. Зато, гласањем за листе које су формирали неки српски политички отпадници гласате за Харадинаје и Тачија, да се њихове претње остваре.

Били смо сведоци штеточинског рада клана Јаблановићи – Слободан Петровић на разбијању српског јединства на KиМ и видели на шта су све спремни. Приштина ће њима, у старим и у новоформираној Партији Тачијевих Срба и другим политичким самотњацима који их подржавају настојати да измисли гласове, али српски народ у томе не сме да им помогне.

Председник Српске листе
Славко Симић