„Svaki izbori na kojima učestvujete za Vas su ne samo politički proces, već borba za opstanak i očuvanje Kosova i Metohije“, navodi se u saopštenju predsednika banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na KiM Milorada Arlova u kome poziva Srbe sa Kosova i Metohije da 11. juna daju svoj glas Srpskoj listi.

„Pozivam Srbe Kosova i Metohije da 11.juna demokratski i dostojanstveno izađu na izbore i podrže svoje kandidate Srpske liste. Posebno mi je drago što su se svi sabrali i nose naziv Srpska lista. Verujem da će opravdati taj naziv i dostojanstveno, mudro i politički zrelo braniti interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“, navodi se u saopštenju.

„Kandidatima Srpske liste na čelu sa Slavkom Simićem dajte podršku, dajte mandat i snagu, pokažite da postojite, ali tražite odgovornost i čvrsto čuvanje srpkih vitalnih interesa i srpskog prosperiteta na Kosovu i Metohiji“, naveo je Arlov.

Arlov je podsetio da Republika Srpska podržava i pomaže srpski narod, naročito decu na Kosovu i Metohiji.

„Proživljavamo sa Vama sve teške trenutke kojih nažalost u poslednje dve decenije ima mnogo na Kosmetu. Ali mora da znate i svi to znate, da je to sve nedovoljno da nemate veliku podršku Vaše i naše matice, Republike Srbije. Ako Vlada i rukovodstvo Srbije podržava Srpsku listu, verujte joj, podržite je i Vi“.