Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић поручио је данас у Косовском Поморављу да ће локални избори 22. октобра бити дан српског уједињења, и да ће српски народ у покрајини овогодишњи “изборни маратон” завршити тако што ће први пут у протеклих 17 година имати потпуно компактан и јединствен политички корпус.

Ђурић је на трибини Српске листе у Партешу рекао да су Срби на КиМ такву одлуку већ донели на изборима за председника Србије у априлу, потом и на изборима за посланике у покрајинским институцијама, и да ће сасвим сигурно своју слогу и решеност потврдити и на предстојећим локалним изборима.

И на тим изборима ће се, уверен је, изјаловити наде свих оних који желе да уситне и раздробе српски народ, да купе довољан број оних који су се полакомили и желе да зграбе нешто за себе, како би се Београд уклонио из одлучивања о судбини сопственог народа на КиМ.

“Данас нас поново зову да одлучујемо о својој судбини, а ми им данас из Партеша, Пасјана и Будриге поручујемо: 22. октобар биће дан српског уједињења на КиМ, 22. октобар биће дан када ћемо показати да ћемо наш српски маратон из више етапа звршити тако што ћемо први пут у претходних 17 година имати политички корпус који је потпуно компактан и јединствен”, рекао је Ђурић.

Митинг Српске листе у Партешу

Према његовим речима, Српска листа несумњиво и недељиво сарађује са Београдом и делује у тесној органској вези са Републиком Србијом.

“Избори 22. октобра су једна велика и важна етапа у нашој борби, етапа у којој се боримо да сачувамо присуство државе Србије и нашег заједничког деловања у институцијама које овде постоје. Једино Српска листа је та органска веза, све друге листе, каквих год да људи у њима има, и добрих и лоших, све то су странпутице а не путеви”, упозорио је Ђурић.

Србија ће, како је нагласио, док год је на њеном челу Александар Вучић, помогнут тимом људи који се предано бори за националне интересе, наставити да КиМ третира као свој саставни део и језгро државе.

“С вером у Бога и уз међусобну љубав, оно што желимо ћемо и дочекати. Свет се мења брже него икада, наша слобода ће сачекати, ми ћемо имати стрпљења, бићемо једни уз друге, борићемо се мудро кроз институције система, поштоваћемо све друге са којима живимо али знајте, и нека то чују они који се надају да нас неће бити, никада нећемо одустати”, поручио је Ђурић.

Онима “који мисле да су паметнији од институција државе Србије”, Ђурић је поручио да не рачунају на то да, ако данас ударају на српско јединство, сутра могу да очекују заједничко деловање са Српском листом.

“Или сте са Србијом, или сте са Српском листом, или сте против уједињеног српског народа на КиМ који нећете преварити ни 22. октобра нити било ког другог дана”, казао је Ђурић.

Извор: Канцеларија за Косово и Метохију