Потпредседник Скупштине Kосова Славко Симић и шеф посланичког клуба Српске листе Саша Милосављевић, одржали су састанак са Christianom Danielssonom, генералним директором Европске комисије за преговоре о суседству ЕУ и преговоре о проширењу.
На састанку су разговарали о актуелним политичким догађајима, доприносу Српске листе раду институција, реферми у контексту ССП-Споразум о стабилизацији и придруживању, као и финансијској помоћи ЕУ.

Учесници су се сложили да свака политичка партија треба да допринесе различитим сферама живота на Kосову, и у том смислу истакли важност министарстава које води Српска листа за све заједнице на Kосову. Они су додатно нагласили потребу за применом закона и усклађивањем законодавства са ЕУ тековином, као и динамичније имплементирање ССП. У том контексту, подршка ЕУ Kосову, укључујући општине на северу, истакнута је као изузетно важна, а представници Српске листе су поздравили данашњу ратификацију споразума ИПА 2016 која је усвојена у Скупштини и изразили наду да ће део средстава бити искоришћен за пројекте у општинама са српском већином, јер таква помоћ ЕУ се сматра економским и инфраструктурним доприносом за Србе на Kосову.

Учесници су нагласили важност успостављања Заједнице српских општина и имплементације свих споразума постигнутих у контексту дијалога Београд-Приштина.

Генерални директор Европске комисије, господин Danielsson, нагласио је континуирану посвећеност ЕУ европској агенди према земљама западног Балкана и захвалио се представницима Српске листе за посвећеност Европском путу. Поновио је да ће ЕУ наставити да инвестира и развија у све заједнице и општине на Kосову.

Посланички клуб Српске листе