Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић најоштрије је данас осудио, како је навео, “дивљачку” претњу и напад на активисте Српске листе који су лепили плакате у Лепосавићу и поручио да је нападачу Александру Јаблановићу место иза решетака.

Према речима Ђурића, напад је изведен “у маниру албанских екстремиста” који су на сличан начин застрашивали Србе пре деценију и по.

“Нажалост видимо да нема судског епилога. Тужилац, Албанац, није препоручио нешто што би у таквој ситуацији било сасвим нормално и у складу са прописима који важе у целом свету, а то је задржавање. Као да се ништа није десило”, истакао је Ђурић.

Он је нагласио да ово неће и не треба да застраши Србе на Косову и Метохији.

Срби на КиМ на овакве и сличне претње треба да одговоре снагом, јединством и што масовнијим изласком да подрже једину српску листу која гарантује очување везе са Београдом, присуства Србије на КиМ.

“И овај случај показује да се на овим изборима Срби на КиМ изјашњаваjу између две листе. Једну коју им предлаже Београд, то је једино Српска Листа, и других које је на овим изборима кандидовала Приштина и које за циљ имају да српске гласове искористе за стварање такозване Војске Косова, утврђивање такозваних граница лажне државе Косова”, објаснио је Ђурић.

Он је поручио да Србија неће и нема право да ћути на тако нешто, а да је разбојницима попут Јаблановића место иза решетака.

Извор: Канцеларија за КиМ