KОСОВСKА МИТРОВИЦА – Председник Српске листе Славко Симић изјавио је у интервјуу Радију Kонтакт плус да је императив ове странке што брже формирање Заједнице српских општина и да је то пројекат у који ће у наредном периоду бити највише инвестирано.

“Што се тиче демаркације линије између Kосова и Црне Горе, Српска листа има јасан став – ми не желимо да разговарамо уопште на ту тему, јер не желимо да разговарамо о статусним питањима, границе се знају где су, дакле не постоји никакво разграничење између Kосова и Црне Горе, сва питања у вези са том тематиком морају да се решавају искључиво са Владом Републике Србије,”- казао је Симић.

“Циљ јесте да узмемо десет посланичких мандата, мада мандати нису превасходно циљ већ средство да управљамо политичким животом у Приштини и да се боримо против једног система који покушава да српски народ на Kосову и Метохији обесправи”- казао је Симић.

Желимо да током ове предизборне кампање народу објаснимо да је за наш императив да се што пре крене са формирањем Заједнице српских општина, да је то пројекат у који ћемо ми у наредном периоду сигурно највише инвестирати, иако код нашег народа када је у питању бриселски споразум постоји одређена резерва, рекао је он.

Српска листа ће бити политичка снага која ће покренути заједно са Владом Србије процес формирања Заједнице српских општина и борићемо се да економски, инфраструктурно и на сваки други начин ојачамо српске средине на Kосову и Метохији, поручио је Симић.

Међу приоритетима Српске листе је и повратак расељених лица на Kосово, казао је између осталог Симић.

 

Извор: Радио контакт плус