Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najoštrije je danas osudio, kako je naveo, „divljačku“ pretnju i napad na aktiviste Srpske liste koji su lepili plakate u Leposaviću i poručio da je napadaču Aleksandru Jablanoviću mesto iza rešetaka.

Prema rečima Đurića, napad je izveden „u maniru albanskih ekstremista“ koji su na sličan način zastrašivali Srbe pre deceniju i po.

„Nažalost vidimo da nema sudskog epiloga. Tužilac, Albanac, nije preporučio nešto što bi u takvoj situaciji bilo sasvim normalno i u skladu sa propisima koji važe u celom svetu, a to je zadržavanje. Kao da se ništa nije desilo“, istakao je Đurić.

On je naglasio da ovo neće i ne treba da zastraši Srbe na Kosovu i Metohiji.

Srbi na KiM na ovakve i slične pretnje treba da odgovore snagom, jedinstvom i što masovnijim izlaskom da podrže jedinu srpsku listu koja garantuje očuvanje veze sa Beogradom, prisustva Srbije na KiM.

„I ovaj slučaj pokazuje da se na ovim izborima Srbi na KiM izjašnjavaju između dve liste. Jednu koju im predlaže Beograd, to je jedino Srpska Lista, i drugih koje je na ovim izborima kandidovala Priština i koje za cilj imaju da srpske glasove iskoriste za stvaranje takozvane Vojske Kosova, utvrđivanje takozvanih granica lažne države Kosova“, objasnio je Đurić.

On je poručio da Srbija neće i nema pravo da ćuti na tako nešto, a da je razbojnicima poput Jablanovića mesto iza rešetaka.

Izvor: Kancelarija za KiM