Двадесет други октобар не сме бити обичан дан. То је дан од пресудне важности за очување наших егзистенцијалних и националних интереса, дан када ћемо још јаче и снажније учврстити нашу повезаност са државом Србијом, која је, управо, Српској листи дала безрезервну подршку, поручено је са предизборног скупа у Звечану.

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Марко Ђурић је, на предизборном скупу Српске листе у Звечану, рекао да поједини, уз помоћ својих ментора из Приштине и одређених међународних чинилаца, желе да нам узму оно најдрагоценије што имамо – српско народно јединство на Kосову и Метохији.

“Хоћемо да сарађујемо са свима, хоћемо да имамо добре односе са свима, хоћемо да решавамо проблеме на миран начин. Наше стрпљење и нашу толеранцију показали смо и кад су нас газили и када су нас убијали и када су нам отимали куће и када су чинили све да нас на овим подручјима и на овом нашем простору не буде. Али данас је време да покажемо да смо мудрији од оних који мисле да могу да пресеку ту нашу пупчану врпцу са државом Србијом. 22.октобар је дан када ћемо поново и трећи, и ако треба и тридесети и стоти пут заредом показати једно – а то је, да је наша држава Србија, да је Српска листа једина веза српског народа на Kосову и Метохији са политичким институцијама Србије, и да нашу будућност, будућност и Звечана и Митровице и Лепосавића и Зубиног Потока и свих 10 општина са српском већином, не видимо у Приштини, него у Београду”, нагласио је Ђурић.

 

“У новијој историји српског народана Kосову и Метохији било је много тешких и преломних датума за опстанак Срба на овим светим просторима. Захваљујући подршци државе Србије, успели смо да истрајемо и сачувамо преко потребан мир, слогу и јединство, водећи рачуна искључиво о интересима нашег народа, који је Српску листу препознао као најбољег истинског чувара и борца за бољу будућност нас и наше деце”, рекла је Јелена Никић кандидат за одборника општине Звечан.

Вучина Јанковић, кандидат за градоначелника Звечана је поручио окупљенима да гласањем за Српску листу гласају за напредак.

“Право гласа је демократско право сваког од нас и свако има право на избор. На нашој листи можете видети и лекаре и инжињере, професоре и економисте, али, пре свега, поштене и неукаљане људе, добре домаћине и домаћице, радо виђене у својим срединама. На вама је да изаберете. Да ли желите да Звечан иде унапред или да се врати уназад? Да ли желите да вас воде они који не сарађују ни са Београдом, ни са Приштином, ни са међународном заједницом? Или желите да вас воде они који су радо виђени у Београду , који се не плаше да ваше и своје ставове изнесу у Приштини и који су цењени у међународним круговима. Докажимо им да Звечан жели да иде напред”, нагласио је Вучина Јанковић.

 

Министар за локалну самоуправу привремених институција у Приштини, Иван Тодосијевић, каже да је српски народ увек знао да изабере праве људе. Глас за Српску листу, додаје, гарантује опстанак институција државе Србије и нашу будућност на овим просторима.

“Двадесет други октобар је пресудан за политички живот на Kосову и Метохији. Зато је неопходно да сви искористимо своје право, да сви изађемо на изборе и заокружимо број 29, да сви гласамо за Српску листу и нашег кандидата за градоначелника Вучину Јанковића. 22.октобра морамо сви бити јединствени и сложни, јер питање српског јединства је питање опстанка на светој српској земљи. Тога дана морамо спречити покушаје који долазе из кругова оних Миловића, Ивановића, Јаблановића, којима је лични интерес изнад свега. То, браћо и сестре, можемо спречити. Заокружимо број 29, заокружимо Српску листу, а све остале пошаљимо у политичку историју”.

Са скупа у Звечану још једном је послата порука Србима у покрајини да у недељу, 22.октобра, буду јединствени и заокруже кандидате који представљају Српску листу.