Потпредседник Српске напредне странке, Миленко Јованов, данас је у Клокоту, пред недељне локалне изборе на КиМ, пружио подршку кандидатима Српске листе и позвао на јединство.

Јованов је пренео подршку и поздраве, “Србима из јужне српске покрајине од Срба из северне српске покрајине”, као и председника Србије и Српске напредне странке, Александра Вучића, и поновио његов позив Србима на КиМ да буду јединствени.

“Само јединствени, Срби могу да представљају озбиљан политички фактор на Косову и Метохији и баш зато многи, и домаћи и странци, покушавају да Србе разједине”, рекао је Јованов и додао:

“Пошто су Албанци разједињени и посвађани, желе да се и Срби разједине и посвађају, јер би тада Срби изгубили своју политичку снагу, а разни мешетари би дошли у прилику да праве своје политичке комбинације, што са странцима, што са Приштином, али увек и само у свом интересу, а не у интересу Срба и државе Србије”.

Он је осудио физичке нападе на представнике Српске листе и рекао да је и то потврда колико је некима стало да разбију јединство Срба, али и поручио да ту намеру неће остварити.

“Зато вас молим да одговор на све ове покушаје буде дат оловком на изборима и да им слогом и јединством покажемо да нису успели и да неће успети у својим намерама, јер су Срби зрели и одговорни и према себи и према својој држави Србији” казао је Јованов.

Он је позвао окупљене да подрже кандидата Српске листе за градоначелника Клокота, Страхињу Спасића, коме ће увек прва адреса бити Београд, а не Приштина или стране амбасаде.