Председник Србије Александар Вучић изјавио је да су Срби гласањем на локалним изборима на Kосову и Метохији у недељу показали да умеју да препознају рад и ко води бригу о заштити њихових интереса, али и да знају да препознају важност тренутка и одлука које доносе.

Александар Вучић је рекао да је мало ко приметио да је Српска листа победила у првом кругу у девет од десет општина у којима су Срби већина, а да ће се само у једној ићи у други круг, док је у већински албанским општинама свега у три изабран градоначелник у првом кругу.

Kако је рекао, и то говори да су Срби јединственији, мање посвађани него што су то Албанци међу собом, што нама доноси предност, јер су многи споља, а и Албанци, желели да Срби буду разједињени и да могу да кажу како једни Срби желе ово, а други оно.

 

Председник Србије је, након свечаног почетка градње еколошког постројења “Дубока прерада нафте”, оценио да на овај начин Срби могу још жешће да се боре за Заједницу српских општина, и да покажу своју слогу и јединство.

“Честитам им на томе и захвалан сам што су показали то јединство”, рекао је председник Србије и захвалио на поверењу које су показали.

Kако је рекао Вучић, и победа од 51 на према 49 одсто је победа, али овде су разлике биле много веће.