Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Марко Ђурић данас је у Грачаници поручио да ће 22. октобар, када се на KиМ одржавају локални избори, бити дан српског јединства и српске победе на Kосову и Метохији.

„Трећи пут за шест месеци наш народ на Kосову и Метохији суочен је са изазовом избора, трећи пут суочени смо са надом многих да ће пред бирачким кутијама, на бирачким местима и пред бирачким одборима успети да сломе, раздробе и разгроме српски корпус на Kосову и Метохији, али сваки пут српски народ на KиМ је, на позив наше државе и председника Србије Александра Вучића, јединствено и сложно излазио на те изборе са циљем да сачува оно што је наше, поручио је директор Kанцеларије за KиМ Марко Ђурић на предизборној конвенцији Српске листе у Грачаници.

Боравак у Грачаници директор Kанцеларије Марко Ђурић, заједно са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, председником Српске листе Гораном Ракићем, кандидатом за будућег градоначелника Грачанице Срђаном Поповићем и многим другим српским званичницима, започео је обиласком манастира Грачаница где га је дочекао велики број грађана.

Након обиласка манастира Ђурић се, са званичницима и неколико хиљада грађана прошетао главном улицом Грачанице, где је заједно са председником Српске листе Гораном Ракићем обишао штанд Српске листе и поделио предизборни материјал странке, а затим су обишли и Штаб СНС-а у Грачаници .

На предизборној конвенцији у препуној сали Дома културе у Грачаници, директор Kанцеларије Марко Ђурић поручио је „да и данас у Грачаници за коју с правом можемо да кажемо да је тврд српски орах у централном делу KиМ, овде окупљени, сабрани само неколико километара од Газиместана и центра Приштине из које су многи Срби протерани, кажемо да ћемо и трећи пут и стоти ако треба да кажемо да је Грачаница српско место, које бира српског лидера који ће у сарадњи са својом државом Србијом да води политику онако како она треба да буде вођена у интересу наших грађана“.

На предизборном скупу обратио се и кандидат Српске листе за градоначелника Грачанице Срђан Поповић, који је казао да је данас када види ову препуну салу, убеђен да ће српски народ још много година и векова градити будућност на овим просторима.

„Наша општина је можда физички мала, али има велику духовну, историјску и интелектуалну моћ, општина која је изнедрила много интелектуалаца познатих у целом свету, општина која има часне домаћине и вредне домаћице, добре студенте и марљиве ученике и као будући градоначелник имаћу обавезу имаћу задатак да са вама заједно вашој деци и породицама обезбедим све услове да овде останете и планирате своју будућност“, казао је Поповић , који је истакао да је подршка Kанцеларије за KиМ и Владе Србије веом значајна за Српску листу и читави српски народ на KиМ.

На предизборној конвенцији обратио се и градоначекник Новог Сада и потпредседник СНС Милош Вучевић који истакао веома добру сарадњу са општином Грачаница.

„Данас видимо колико је била мудра политика председника Вучића претходних година и колико је ту требало и стрпљења и мудрости, јер се ствари окрећу и на једну и другу страну и зато треба имати рационалне политичке одлуке. Ваша одлука треба да буде да Српска листа победи у свим општинама на KиМ где живи наш народ“, казао је Вучевић који је истакаода ово нису само обични локални избори већ избори који су веома значајни за опстанак српског народа на овим просторима.

Председник Српске листе Горан Ракић казао је да се данас у Грачаници подржава, не само кандидат Српске листе, већ и останак и опстанак на овом простору.

„Данас смо овде да јасно и гласно поручимо да се нећемо предати, да поручимо свима да ће Грачаница бити боље место за живот свих вас и да подржимо кандидата за градоначелника Срђана Поповића“, казао је Ракић и поручио будућем градоначелнику Срђану Поповићу да Српска листа од њега очекује да на крају његовог мандата у Грачаници буде више Срба него што их има данас и да за то има подршку и Владе Републике Србије.