Градоначелник Општине Северна Митровица Горан Ракић посетио је данас Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Kосовској Митровици, где је разговарао са руководством и студентима о унапређењу сарадње ове високошколске установе и органа локалне самоуправе.

Ректор Универзитета проф. др Благоје Недељхковић је рекао да је са представницима локалне самоуправе разговарао о решавању инфраструктурних проблема Универзитета и његовом укључивању у друштвено-економске токове подручја на коме се налази.

“Све се то одвија у оквиру образовног система Републике Србије. Немамо више никаквих дилемма везаних за гласине да универзитет треба да се интегрише, било екстерно, било интерно, дакле та дефиниција више не постоји”, рекао је Недељковић.

Он је додао да је сарадња универзитета и локалне самоуправе на задовољавајућем нивоу и захвалио градоначелнику Ракићу на средствима која је Општине Северна Митровица издвојила за обнову крова на згради Факултета уметности и Економског факултета.

Представник Студентског парламента Иван Виријевић каже да је ово први пут да се представници студентских организација али и сами студент срећу са градоначелником али да је сарадња и досад постојала.

“Захвални смо локалној самоуправи на досадашњем залагању за бољи стандард и услове живота студената. Ми смо и раније имали велику подршку градоначелника и локалног руководства у студентским акцијама. Данас смо договорили да ћемо у наредном период имати још бољу сарадњу”, каже Виријевић.

Он је захвалио и на уложеном труду како би Универзитет остао на овом подручју и то у систему Републике Србије.

“Овај Универзитет је бедем одбране и останка Срба и српске државе на овим просторима”, поручио је Ракић

Он је нагласио да су врата локалне самоуправе увек широм отворена за све проблем студената.

“Општина ће се подрудити да да свој максимум у решавању проблема који су заједнички и надам се да ћемо убрзо сви осетити тај бољитак”, рекао је Ракић и изразио задовољство што су на челу универзитета људи којима је национални интерес испред свега.