Kандидат за посланика у косовском парламенту испред Српске листе Игор Симић изјавио је данас да су предстојећи парламентарни избори на Kосову 11. јуна веома значајни, истакавши да једино Српска листа има подршку званичног Београда.
Ово нису обични избори, ово је референдум на којем грађани одлучују хоћемо ли да останемо на овим просторима и опстанемо на Kосову и Метохији, изјавио је Симић гостујући у јутарњем дневнику Радија Kонтакт плус.

“Шта год вам причали, на овим изборима бирамо хоћемо ли да имамо кредибилне политичке представнике који ће моћи да политичку борбу за опстанак Срба на Kосову и Метохији пренесу у косовски парламент, зато је врло значајно да сваки српски глас буде поверен Српској листи, да сваки Србин и Српкиња на овим просторима изађу 11. јуна и подрже Српску листу, под бројем 22”, нагласио је Симић.

Он је нагласио да једино Српска листа гарантује да неће доћи до оснивања Војске Kосова која би угрозила безбедност Срба на Kосову и Метохији и шире, и да једино Српска листа има подршку Владе Републике Србије, председника Србије Александра Вучића и читаве државе Србије.

То значи нераскидиву везу између Срба на Kосову и Метохији и Србије, оценио је Симић и навео да једино Српска листа са десет освојених мандата у парламенту у Приштини може да избори оснивање Заједнице српских општина као институције којом ће се обезбедити поштовање индивидуалних и колективних права српског народа и осталих.

“Једино Српска листа уз подршку Владе Србије може сачувати институције Републике Србије на Kосову и Метохији, ту пре свега мислим на здравство и просвету који су нам преко потребни за опстанак овог народа. Једино Српска листа може бити гарант опстанка Срба на Kосову и Метохији у наредном периоду, све остало представља авантуру”, казао је Симић.

Симић је казао да се неће дозволити укидање српских институција, да неће дозволити оснивање Војске Kосова и да неће дозволити отимање Газивода, Трепче и осталих ресурса који су од виталног значаја за опстанак Срба на овим просторима.

“Истовремено, снажно ћемо се борити за унапређење услова у којима Срби живе, од економског просперитета до свих оних чинилаца који су значајни за Србе на Kосову, а ту не смемо заборавити, пре свега, безбедност свих грађана на Kосову и Метохији”, рекао је Симић.

Он је позвао грађане да изађу на предстојеће изборе на Kосову и подрже Српску листу.

 

Извор: Радио Kонтакт плус