Звечан — Председник Српске листе Славко Симић изјавио је да је он и даље председник те грађанске иницијативе, за чију је пререгистрацију у странку поднео 1.650 потписа.

Он је позвао грађане да не дају потписе Александру Јаблановићу за исту пререгистрацију јер је, како каже, реч о великој обмани.

Симић је, говорећи за РТС из студија телевизије Мост у Звечану, нагласио да је веома важно да грађани не потписују оно што им нуде Јаблановић и његови сарадници “јер у питању је велика обмана неког ко жели да пререгиструје грађанску иницијативу у странку која би била под диригентском палицом Приштине”.

Он је рекао да на званичном сајту Централне изборне комисије, где се иначе редовно ажурирају промене унутар политичких партија, још нема никаквих промена када је у питању руководство Српске листе, те да је он и даље њен председник.

“Важно је, и то треба да знају наши грађани, да у целој овој ситуацији није битно да ли је Славко Симић председник или није. Важна је Српска листа која је пројекат Владе Србије и нашег премијера Алекдандара Вучића а коју, нажалост, појединци уз помоћ једног дела власти у Приштини желе да узурпирају и да разбију јасну и дефинисану стратегију рада и јединственог деловања српских политичких представника кроз централне и локалне институције на Kосову”, истакао је он.

Према његовим речима, појединци су себи дали за право да политички субјекат третирају као личну својину и да без подршке иједног политичког представника Српске листе политички егзистирају преко Српске листе и тако држе као таоце све оне који желе озбиљно и одговорно да раде кроз централне институције и на терену.

“Желим да упознам наше грађане да је Српска листа била регистрована као грађанска иницијатива и ми смо покренули инцијативу да је пререгиструјемо у странку. Сакупили смо за непуних сат времена 1.650 потписа наших грађана са целе територије Kосова и предали ЦИK-у у петак у 13:10 сати”, навео је Симић.

Он каже да је у петак увече од албанских медија сазнао да је Александар Јаблановић пред крај радног времена у исту канцеларију донео 570 потписа и непотпуну документацију.

“Према нашим тренутним сазнањима, његова документација је непотпуна и није однео тих 570 потписа, већ јуче и данас покушава да у општини Лепосавић, уз претње и уцене, допуни број потписа који је неопходан за пререгистрацију”, рекао је Симић.

Он, такође, поручује грађанима да се, уколико су заиста изложени претњама, уценама и обманама, обрате политичким представницима и полицији ако је то потребно.

“Овде су у питању појединци, који желе да и даље манипулишу финансијски и политички Српском листом и од њих ћемо се у наредном периоду дистанцирати”, закључио је Симић, упозоривши да сукоби међу политичким представницима Срба на Kосову и Метохији слабе позицију Срба.

Извор: Б92