Недопустиво је да један посланик користи скупштинску говорницу и окривљује цео народ за правни процес, каже Јасмина Живковић реагујући на данашње обраћање Даута Харадинаја на седници Косовског парламента.

Живковићева каже да је слушајући скупштински превод разумела да је Даут Харадинај данас потврдио да је свесно дао изјаву локалној телевизији прошле недеље.

Каже и да су посланици „Српске“ реаговали на то и покушали да објасне да српски народ не може да буде одговоран за правне процесе који се дешавају.

„Недопустиво је да један посланик користи инситуцију и скупштинску говорницу и окривљује један цео народ за правни процес у који народ уопште није укључен. Не може један народ бити одговоран за правни процес који се дешава. Ако би требало да се српски народ плаши сваког будућег правног процеса онда чему води било која политика, ако ту уопште има речи о политици“, навела је Живковићева.

Она је истакла да је крајње време да такве изјаве буду санкционисане и кажњене јер те претње нису упућене само посланицима већ свим Србима на Косову.

Извор: РадиоКиМ