“Српска листа је државни пројекат са идејом да сви заједно, без политичке и страначке предрасуде, јединствено политички наступамо”, каже за РТВ Kим председник Српске листе Славко Симић, додајући да је српским представницима који самостално излазе на изборе било понуђено учешће у листи, али да они то нису прихватили.

Говорећи о повлачењу појединих кандидатура за посланичке мандате, Симић је казао да је то последица резултата састанка чланова Српске листе са државним врхом Србије.

“Држава је стала иза Српске листе и јасно ставила до знања да требамо јединствено да наступамо на предстојећим ванредним парламентарним изборима. Сигуран сам да су, након таквог позива, поједини кандидати који су на тим листама схватили да треба да имамо јединствену листу и да треба да наступамо заједно”, казао је Симић, негирајући притом да постоје било какве претње кандидатима са других српских изборних листа.

Kоментаришући изјаву лидера ПKС-а Александра Јаблановића да је “Српска листа промешени и превазиђени пројекат”, Симић истиче да такве изјаве заправо говоре о Јаблановићу који се, како каже, до јуче борио да буде на челу те исте листе.

“Он је промашени пројекат. Он је био је на челу многих функција и све су пропале због његових потеза и политичких одлука”, закључио је Симић.

Извор: Радио КиМ