Српска листа је доказала да је једина политичка снага која, у координацији са Владом Србије, може чврсто и ефикасно да стане на грудобран српских националних интереса, изјавио је директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

“Сваки глас за оне политичке представнике који су само по имену српски, а које спонзорише и контролише Приштина, био би глас за такозвану косовску војску и учвршћивање самопроглашене косовске државности”, навео је Ђурић у писаној изјави Тањугу.

Све је јасније, каже Ђурић, да је тема албанских политичара формирање тзв. косовске војске и да ће они, не бирајући средства, настојати да осигурају подршку довољног броја српских посланика не само за ту иницијативу, већ и за демаркацију са Црном Гором.

“Тиме би сами Срби постали активни промотери самопроглашене лажне државе Косово, а сепаратистима у Приштини је неопходно да српске представнике у привременим институцијама замене својима који би се само звали српски и тако добију подршку за свој такозвани државотворни пројекат”, навео је Ђурић.

То и месецима покушавају да учине, навео је Ђурић, “отимајући посланике Српској листи и смењујући српске министре”, а српски народ “у овим одсудним данима треба да подржи оне који бране српске државне и националне интересе на КиМ”, јер, истиче Ђурић, Приштини су потребна само четири српска гласа у парламенту да би обезбедила формалну подршку за све иницијативе “којима се Србија истискује из наше јужне покрајине”.

“Рамушу Харадинају и осталим екстремистима и сепаратистима у Приштини који се надају да ће моћи да “убеде” српски народ да је за њега великоалбанска доминација на Косову и Метохији добра и корисна, Србија и српски народ поручују да их се не плаше, иако се добро сећају како је терористичка ОВК “убеђивала” своје неистомишљенике”, поручио је Ђурић.

Извор: РТС