Заменик премијера Kосова Бранимир Стојановић рекао је данас да су поруке званичног Београда Србима на Kосову у вези превремених парламентарних избора веома јасне – да Влада Србије подржава само Српску листу а не грамзиве појединце попут Александра Јаблановића и Слободана Петровића.

– То значи да ће држава Србија стати иза једне листе и да не прихвата било какву поделу. Признаје једино као легитимну и веродостојну Српску листу. Све остало је фалсификат и представља израз личних, уско политичких интереса појединаца који стављају свој интерес изнад интереса српских народа – рекао је у Приштини за Бету Стојановић, који је кандидат на Српској листи.

Упитан како коментарише наводе лидера Патрије косовских Срба Александра Јаблановића да је “Српска листа превазиђен пројекат и промашена мисија”, као и очекивања лидера Самосталне либералне странке Слободана Петровића “да Београд у процесу косовских избора одигра фер улогу”, Стојановић је рекао да они тиме желе да поруче да је “држава Србија потпуно пропала овде и да су Срби потпуно пропали овде”.

– Сасвим је јасно да када ти појединци нису успели да остваре своје грамзиве и ситне интересе унутар Српске листе, сада желе то да ураде на неки другачији начин. Све што говоре о политици, све што говоре о тобожњим стварима за које се залажу је чиста фарса. Само се ради о личним интересима тих појединаца – оценио је Стојановић.

Извор: Блиц