Највиши функционери ПДС-а Ненада Рашића повукли кандидатуре за посланике у Скупштини Kосова и напустили Прогресивно Демократску Странку

Саопштење:
У име генералног секретара Прогресивно Демократске Странке и потпредседнице Прогресивно Демократске Странке дајемо следеће саопштење:
Због новонастале ситуације у којој се нашла српска заједница на Kосову и Метохији дужни смо да у интересу нас као Срба и наше заједнице донесемо овакве одлуке. У задњих две године Прогресивно Демократска Странка је уз велико залагање генералног секретара и потпредседнице успела да се укљући и буде саставни део власти. Тако смо кроз договоре са Српском листом у задњих две године упослили неке наше чланове који су увек дали свој максимум и залагали се за што бољи статус српске заједнице. Нажалост све опцтрукције које су се десиле и генералном секретару и подпредседницима дешавале су се од стране председника странке Ненада Рашића из нама непознатих разлога. Све добре одлуке људи из председништва биле су опструиране од стране председника и неких појединаца који су заједно са председником доносил и јако лоше политичке одлуке. Ненад Рашић је до пре две године био наш председник који је одлуке доносио заједно са свима нама, али након тога његове политичке одлуке постају неразумљиве и свака од њих је била политички промашај.
Прогресивно Демокрарску Странку смо стварали сви заједно и желели да буде једна аутентично српска опција која ће радити само искључиво у интересу српског народа. Данас је дошао дан у ком је кап прелила чашу и ми као умерени патриотски Срби због себе, својих породица и због свог васпитања напуштамо Прогресивну Демократску Странку. Сматрамо да је тренутак наше одлуке јако битан и да не треба наше маленкости да буду умешане у одлуке које су против интереса Срба и Српске заједнице на Kосову и Метохији.
Дистанцирамо се од одлуке неких појединаца који су пре одређеног времена напустили ПДС и прешли у СЛС, јер су то лица за која имамо поуздана сазнања да су спремна да гаде у интересу Албанске политике, а против интереса Српске заједнице уз само свој лични интерес.
Прогресивно Демократску Странку напуштају сви чланови Месних и Општинског Одбора Општине Вучитрн и Општине Обилић уз образложење да је први међу њима са тог подручја генерални секретар ПДС-а Милан Kостић који је увек давао све од себе да помогне нашем крају данас напустио Прогресивно Демократску Странку коју смо заједно стварали.
Овим путем позивамо све наше пријатеље, другове, кумове да станемо под један српски барјак и пе дозволимо да поједни Срби који су под командом одређених албанских кругова буду гласани на парламентарним изборима и тако након уласка у Скупштини Kосова изгласају са Албанцима све она што је против интереса нас Срба који живимо па просторима Kосова и Метохије.
Грачаница
22.05.2017
Генерални секретар ПДС-а у оставци Милан Kостић
Подпредседница ПДС-а у оставци Бисерка Kостић
Предесдник Општинског Одбора ПДС Вучитрн-Обилић Богдан Kовачевић