Predsednički kandidat Vuk Jeremić ne sme nikog od Srba na Kosovu i Metohiji da pogleda u oči zbog niza političkih poteza koje je ranije povlačio, a koji se tiču pokrajine, ističe se u saopštenju Srpske liste.

„Vuk Jeremić se najzad setio da KiM postoji i rešio da početak svoje kampanje formalno obeleži u Pećkoj Patrijaršiji, ali smetnuo je s uma da za srpski narod nisu svetinja samo ikone i manastiri – za naš narod su svetinja reč i poštenje, i tome bi ga sigurno podučio bilo koji Srbin sa KiM, da Jeremić nije preduzeo sve korake da ne sretne nijednog pripadnika našeg naroda u južnoj pokrajini,“ saopšteno je iz Srpske liste.

Srpska lista navodi da je Jeremić možda rešio da srpske manastire na Kosovu i Metohiji poseti kako bi okajao sve ono što su on i režim čiji je deo bio uradili našem narodu i da se boje da je on danas tamo bio samo „zlonamerni turista“.

„Naš narod na Kosovu i Metohiji mu neće oprostiti ni ukidanje Prištinskog korpusa, ni diletantski nastup pred Međunarodnim sudom pravde povodom jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, ni katastrofalne dogovore koje su on i činovnici ‘njegovog ministarstva spoljnih poslova’ postizali povodom Kosova i Metohije, niti mnoge druge poteze koji su nas doveli na ivicu opstanka,“ stoji u saopštenju.

„Posle svega, jasno je zašto Jeremić ne sme da nikoga od Srba na Kosovu i Metohiji pogleda u oči, jer Srbi sa Kosova i Metohije bi mu u oči rekli šta misle i o njemu i njegovom bolesnom vlastoljublju i politici čiji je kreator i sprovodilac bio,“ navode iz Srpske liste.

Kako se može nazvati čovek koji se u vreme predizborne kampanje naprasno setio Kosova i Metohije, i koji odlazi da celiva ikone u Pećkoj Patrijaršiji, a istovremeno preti da će da destabilizuje sopstvenu državu ukoliko mu se ne dopadne izborni rezultat, pitaju iz Srpske liste.

To je, najblaže rečeno, nepošteno i licemerno, zaključuje se u saopštenju.

 

Izvor: RTS