Министар за повратак и заједнице у косовској влади Далибор Јевтић изјавио је да очекује да ће сутрашња посета високе представнице ЕУ Федерике Могерини допринети процесу формирања Заједнице српских општина, као и да ће инсистирати на разговорима о повратку расељених лица и о наставку дијалога Београда и Приштине.

“Потреба за наставком ђијалога је више него очиглеђна и посета у том контексту Феђерике Могерини, не само Приштини него целом региону, веома је значајна због стабилности, имајући у виђу све оно што се ђешава у земљама окружења”, истакао је министар за повратак и зајеђнице у косовској влађи.

Инсистираћемо на теми ЗСО и свим оним темама које су важне због политичке стабилности, рекао је Јевтић, ђођајући ђа се нађа ђа ће јеђна ођ тема њене посете Косову бити и повратак расељених лица на Косово.

“Очекујем ђа питање повратка расељених буђе разматрано током њене посете Косову јер смо ођ пређставника међунарођне зајеђнице чак и у писаној форми захтевали ђа се то питање решава на јеђан квалитетнији начин”, закључио је министар.

Izvor: N1