Председнички кандидат Вук Јеремић не сме никог од Срба на Косову и Метохији да погледа у очи због низа политичких потеза које је раније повлачио, а који се тичу покрајине, истиче се у саопштењу Српске листе.

“Вук Јеремић се најзад сетио да КиМ постоји и решио да почетак своје кампање формално обележи у Пећкој Патријаршији, али сметнуо је с ума да за српски народ нису светиња само иконе и манастири – за наш народ су светиња реч и поштење, и томе би га сигурно подучио било који Србин са КиМ, да Јеремић није предузео све кораке да не сретне ниједног припадника нашег народа у јужној покрајини,” саопштено је из Српске листе.

Српска листа наводи да је Јеремић можда решио да српске манастире на Косову и Метохији посети како би окајао све оно што су он и режим чији је део био урадили нашем народу и да се боје да је он данас тамо био само “злонамерни туриста”.

“Наш народ на Косову и Метохији му неће опростити ни укидање Приштинског корпуса, ни дилетантски наступ пред Међународним судом правде поводом једнострано проглашене независности Косова, ни катастрофалне договоре које су он и чиновници ‘његовог министарства спољних послова’ постизали поводом Косова и Метохије, нити многе друге потезе који су нас довели на ивицу опстанка,” стоји у саопштењу.

“После свега, јасно је зашто Јеремић не сме да никога од Срба на Косову и Метохији погледа у очи, јер Срби са Косова и Метохије би му у очи рекли шта мисле и о њему и његовом болесном властољубљу и политици чији је креатор и спроводилац био,” наводе из Српске листе.

Како се може назвати човек који се у време предизборне кампање напрасно сетио Косова и Метохије, и који одлази да целива иконе у Пећкој Патријаршији, а истовремено прети да ће да дестабилизује сопствену државу уколико му се не допадне изборни резултат, питају из Српске листе.

То је, најблаже речено, непоштено и лицемерно, закључује се у саопштењу.

 

Извор: РТС