Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić izjavio je da očekuje da će sutrašnja poseta visoke predstavnice EU Federike Mogerini doprineti procesu formiranja Zajednice srpskih opština, kao i da će insistirati na razgovorima o povratku raseljenih lica i o nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

„Potreba za nastavkom đijaloga je više nego očigleđna i poseta u tom kontekstu Feđerike Mogerini, ne samo Prištini nego celom regionu, veoma je značajna zbog stabilnosti, imajući u viđu sve ono što se đešava u zemljama okruženja“, istakao je ministar za povratak i zajeđnice u kosovskoj vlađi.

Insistiraćemo na temi ZSO i svim onim temama koje su važne zbog političke stabilnosti, rekao je Jevtić, đođajući đa se nađa đa će jeđna ođ tema njene posete Kosovu biti i povratak raseljenih lica na Kosovo.

„Očekujem đa pitanje povratka raseljenih buđe razmatrano tokom njene posete Kosovu jer smo ođ pređstavnika međunarođne zajeđnice čak i u pisanoj formi zahtevali đa se to pitanje rešava na jeđan kvalitetniji način“, zaključio je ministar.

Izvor: N1