Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić izjavio je danas u Novom Brdu da je zbog opstanka i povratka Srba na Kosovo i Metohiju značajno da na predstojećim predsedničkim izborima pobedi Aleksandar Vučić.

Jevtić je na skupu u Novom Brdu poručio okupljenim gradjanima da danas na zapadu ipak ima nešto novo i da je novo to što je na zapadu Vlada Srbije danas cenjena kao i premijer Aleksandar Vučić, da to daje snagu i veru da će svi problemi koje narod na KiM ima u budućnosti sa uspehom biti rešavani.

“Šaljemo jasnu poruku narodu u centralnij Srbiji da podrže ono što je za nas značajno, da podrže Aleksandra Vučića koji će pobedom na izborima 2. aprila vrlo jasno nastaviti tu politiku koja je za nas značajna i zbog opstanka i zbog povratka“, rekao je Jevtić.

Jevtić je dodao da je želja da na zapadu bude novo to da nas cene, poštuju, uvažavaju stavove i naše pravo na opstanak i povratak na Kosovo.

Ministar za povratak i zajednice je sa saradnicima posetio Kosovsko Pomoravlje – Šilovo i Novo Brdo gde se sureo sa gradonačelnikom ove opštine Svetislavom Ivanovićem sa kojim je potpisao memorandum o realizaciji više infrastrukturnih projekata.

“Potpisali smo sporazume za šest projekata koji će pomoći rešavnje nekih važnih pitanja ali se nećemo na tome zasutaviti. Nećemo samo raditi kabinet Informatike u O.Š. Dositej Obradović. Mi ćemo svakoj porodici koja je ugrožena pomoći na konkretan način i to ćemo raditi uz pomoć opštine Novo Brdo“, rekao je Jevtić.

On je naveo da će ministarstvo kojim rukovodi pomoći i mlade bračne parove, porodice kojima je potreban krov nad glavom i egzistencija istakavši:

“Naša jedina ideja, naša jedina želja kao naroda jeste da ostanemo ovde na Kosovu da ovde živimo u miru i to je naša poruka njima, to je naša poruka komšijama Albancima, želimo da živimo u miru svoji na svome ostanemo i da se na Kosovo vratimo“, istakao je Jevtić.

Izvor: TV Most