У седишту Српске листе у Грачаници је одржана конференција за новинаре поводом инцидента када је између представника Српске листе и СЛС-а избио сукоб због билборда, а полиција затим забранила постављање промотивног материјала на билборде које је Српска платила.

„Не би ме изненадило да поједини полицајци лепе плакате СЛС-а“, рекао је поводом синоћњег инцидента кандидат за посланика у Скупштини Косова Бранимир Стојановић.

Кандидат за посланика Бранимир Стојановић објаснио је да је Српска листа дозволу за лепљење свог плаката на четири билборда добила до Епархије рашко-призренске и општине Грачаница. За билборде које користи општина Грачаница, плаћено је 800 евра, док је Епархија свој билборд који се налази испред манастира Грачаница уступила бесплатно.

„Када смо ми дошли на то место полиција је покушала да нас спречи да ми користимо оно што смо платили и пробала је да користи инцидентну ситуацију у којој би хапсила људе из Српске листе, па чак и нас. Издата је и забрана да се синоћ залепи тај билборд али општинска изборна комисија је урадила свој посао и признала наше право да користимо оно што смо по свим законским процедурама регуларно обезбедили за своју листу“, рекао је Стојановић.

Стојановић је такође казао, да је оно што се синоћ десило најдиректније укључење полиције на страну СЛС-а и на страну Слободана Петровића.

„То је само показатељ да ће ова кампања да буде врло прљава, да ће појединци унутар институција да се директно укључе у кампању. Не би ме изненадило и да поједини полицајци лепе плакате СЛС-а. Ово је требало да за нас буде упозорење да ће сила да буде присутна и да ће сила да нас натера да се уплашимо“, казао је Стојановић.

Општинска изборна комисија је ипак дала дозволу да билборди буду облепљени плакатима Српске листе, што је у току послеподнева и учињено.

 

Извор: Радио Грачаница / слика: Небојша Максимовић