“У име српског народа са KиМ, Српске листе и у своје име, упућујем г. Александру Вучићу најсрдачније честитке поводом именовања за председника Републике Србије”, стоји у честитки председника Српске листе Славка Симића упућеној новоизбараном председнику Србије Александру Вучићу.

“Једино нам председник Вучић гарантује, пре свега својим залагањем и напорима, и омогућује опстанак и добар положај Срба на Kосову и Метохији и генерално отварање простора за решавање питања која су остала нерешена”, наводи се у честитки.

Симић је уверен “да ће се дијалог између Београда и Приштине наставити на високом нивоу избором Вучића за председника Републике Србије и да ћемо се ускоро заједно изборити за формирање ЗСО као кровне институционалне заштите права српског народа на KиМ”.

Делимо циљеве са нашим председником Александром Вучићем, када су у питању мир, стабилност и просперитет српског народа на Kосову и Метохији и зато смо поносни одлуком народа и избором честитог, верног и одлучног вође. Доказ томе је и најубедљивија победа и подршка коју је добио од српског народа на KиМ на председничким изборима, више него у осталим деловима Србије”, наводи се у честитки.

“Још једном новом председнику Републике желим да упутим искрене честитке, са жељом да буде успешан у обављању ове дужности и да испуни све, па чак и више него што је планирао за добробит свога народа”, поручио је Симић.

Извор: ТВ Мост