Član Predsedništva Demokratskog fronta i predsednik DNP-a Milan Knežević smatra da će Ambasada Crne Gore, po svemu sudeći, imati aktivnu ulogu u izbornom procesu na Kosovu i Metohiji, kako bi svojim “prirodnim” saveznicima pomogla da namaknu većinu za formiranje vojske Kosova i usvajanje odluke o demarkaciji.

Knežević u zvaničnom saopštenju, upozorava da je Ministarstvo spoljnih poslova dužno da upozna našu javnost o motivima i ishodu tajnog sastanka Ferhata Dinoše sa Tačijevim ratnim drugom, nekadašnjim šefom kosovske tajne službe i aktuelnim predsednikom Demokratske partije Kosova Kadrijem Veseljijem.

Kako se navodi „upravo na tom sastanku dogovorani su modaliteti izbornog inžinjeringa kojim bi se kroz krađu glasova obezbedila podrška Slobodanu Petroviću koji je takođe prisustvovao sastanku, i njegovoj Samostalno liberalnoj stranci, vernom koalicionom partneru Veseljija i Tačija“.

Darmanovićevo ministarstvo i ambasador Dinoša treba da saopšte egzaktne podatke i brojeve glasova koje su obećali da će “obezbediti” Samostalnoj liberalnoj stranci, napominje se u saopštenju.

Pomenute informcije, koje duguju građanima Crne Gore, značajno će pomoći da se domaća javnost podrobnije upozna i sa razlozima anemičnog ćutanja nadležnih institucija na nedavna dešavanja na Rumiji i mnoga druga koja su njima prethodila, kao i sa tužnom činjenicom šta su sa aspekta vladajuće koalicije nacionalni interesi Crne Gore, smatra Knežević.

On ukazuje i na činjenidu da su „predan angažman na svim projektima kojima se ugrožavaju vitalni interesi države Srbije i srpskog naroda konstantna prepoznatljivost politike aktuelnog crnogorskog režima, tako da se stiče utisak da su pored vraćanja dugova za formiranje Sinđelićeve vlade, ovakve nečasne rabote postale pravi užitak za crnogorske vlastodršce. I dok se oficijelno kunu u najveći kvalitet zvaničnih odnosa Srbije i Crne Gore ne propuštaju nijednu priliku da odmognu i Srbiji i Crnoj Gori.

Postaje dramatično koliki je stepen servilnosti zvanične Podgorice prema Prištini i Tirani, i kako se perfidno i svesno od “drveta ne vidi šuma” a onda se sve to vešto filuje, relativizuje i servira kao “prirodan” proces. Vođeni matricom da će naštetiti državi Srbiji i tako vratiti dugove svojim kosovskim partnerima toliko su odlutali da očigledno žele da misle da su isticanja albanskih zastava u Ulcinju, Gusinju, Plavu, Tuzima a sada i na Rumiji i nezdrave teritorijalne pretenzije zapravo veća pretnja Srbiji nego Crnoj Gori.

Svoja bogata iskustva falsifikovanja izborne volje i krađe glasova sada kao najveći kvalitet politike izvoze na nova tržišta kako bi platili kamatu na podršku za formiranje nelegitimne vlade, sa krajnjim ciljem da ugroze izborni rezultat Srpske liste koja dosledno i iskreno zastupa interese Srba i Crnogoraca na Kosovu i Metohijii da samim tim Srbi i Crnogorci izgube mogućnost bilo kakvog uticaja na političke procese na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju Milana Kneževića.

Izvor: TV Most