Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију и ове године организује промоцију туристичких потенцијала Косова и Метохије на 39. Међународном сајму туризма и представљање српских винарија из покрајине на 8. Међународном сајму вина, који ће бити одржани у Београду од 23. до 25. фебруара.

Туристичку понуду у хали 4, на штанду Канцеларије за Косово и Метохију, представиће општине Косовска Митровица, Звечан, Зубин Поток, Лепосавић, Грачаница, Призрен и Штрпце.

Током три дана, на сајму ће бити представљено културно благо Косова и Метохије, бањски и планински туризам и природна богатства погодна за организовање различитих садржаја комерцијалног карактера.

Посетиоци ће моћи да се упознају и са потенцијалима здравственог туризма, капацитетима бања са термо-минералним изворима, као и са понудом ски-центра Брезовица.

У хали 2б, такође на штанду Канцеларије за Косово и Метохију, представиће се неколико винарија из Ораховачког виногорја, а међу њима и Дечанска виница, у којој надалеко чувено вино производе монаси манастира Високи Дечани.

Највећи број винарија које ће излагати своје производе на Сајма вина су из Велике Хоче, која вековима живи и развија се захваљујући виноградарству, а хочанска вина су међу најпознатијим брендовима Србије, наводи се у саопштењу.

Извор: Данас