Министар Иван Тодосијевић у име Министарства администрације локалне самоуправе потписао је данас споразуме о разумевању за заједничко финансирање пројеката са градоначелницима општина Звечан и Зубин Поток.

Потписивање споразума између МАЛС-а и двеју општина на северу Косова и Метохије реализовано је у оквиру финансијске подршке Министарства за реализацију капиталних пројеката.

Пројекти за општину Звечан који треба да се реализују односе се на реконструкцију пешачке стазе у улици Краља Петра, асфалтирање пута у Бановом Долу-Бели Пут и изградњу фекалног колектора дуж реке Кориља, друга фаза. У општини Зубин Поток пројекти су везани за изградњу улица у горе поменутој општини и изградњу јавне расвете у насељима Прелез, Јагњеница, Зупче (друга фаза) и Ђуровићи.

“Министарство администрације локалне самоуправе остаје посвећено у подршци општинама у циљу развоја пројеката који су у интересу општина и њених грађана, надам се да ће општине, уз пуну подршку МАЛС-а, реализовати пројекте без потешкоћа и тиме допринети побољшању живота грађана у поменутим локалним самоуправама“, нагласио је Тодосијевић на крају потписивања споразума.