KOSOVSKA MITROVICA- Potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Marija Obradović izjavila je danas u Kosovskoj Mitrovici da je glas za Srpsku listu, na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji u nedelju, glas za budućnost.

Obradović je sa predizborne konvencije Unije žena Srpske liste koja je održana u Kosovskoj Mitrovici poručila prisutnim damama da je glas na predstojećim izborima kupovina karte za budućnost njihove dece.

“Ne zaboravite da naša deca gledaju u nas, mi mnoge stvari činimo ne gledajući u njih, kada budete zaokruživali u nedelju zaokružujete za budućnost svoje dece…Zaista ono što budete zaokružili to je karta za budućnost vaše dece, razmišljajte za gde im kupujete kartu, kakve su usputne stanice,”- istakla je ona.

Poptredsednica SNS-a je naglasila da “naša karta mora da bude samo jedna, da vozi neprestano na liniji ka Beogradu i Srbiji. Beograd snažno računa na vas, pomoći ćemo sve što možemo ali je važno da smo jedno i da glasamo za Srpsku listu pod rednim brojem 22,”- naglasila je Obradović.

Kandidat za poslanika sa Srpske liste Vinka Radosavljević izjavila je na skupu u prepunoj Sali Mitrovičkog dvora da su svi svesni činjenice da Srbima bez Srbije na Kosovu i Metohiji nema opstanka i nema života.

“Zato 11. juna u nedelju, nemamo pravo na grešku, jer neće biti reprize. Srpsku listu, kao što znate, podržavaju i Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i srpska vlada zato je pred nama odgovornost još veća,”- istakla je Radosavljević.

Ona je navela da su žene glavni oslonac porodice i društva i da zato glas žena na ovim izborima ne sme biti tih i nečujan, već da se glas žena mora čuti i biti jači od svih drugih.

Ispred Kancelarije za Kosovo i Metohiju govorio je pomoćnik direktora Kancelarije Ljubomir Marić koji je istakao da je jedino Srpska lista garant političke i institucionalne prisutnosti države Srbije na Kosovu i Metohiji.

Jedino Srpska lista ima podršku Vlade Republike Srbije i našeg predsednika Aleksandra Vučića, istakao je Marić koji je naveo da je jedino Srpska lista spremna da nastavi nekompromisnu borbu u Prištini za prava Srba.

Na konvenciji Unije žena Srpske liste govorili su i kandidatkinje sa ove liste za poslanike Jasmina Dedić i Miljana Nikolić kao i predsednik privremenog organa opštine Kos. Mitrovica Aleksandar Spirić.

Na skupu su bili prisutni između ostalih i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, kandidati za poslanike Srpske liste: Slavko Simić, Igor Simić, Zoran Mojsilović, Verica Ćeranić, Miloš Perović i drugi.

 

Izvor: Radio kontakt plus