Општински одбори Прогресивно Демократске Странке у Kосовској Kаменици, Ранилугу, Новом Брду, Пасјану и Kлокоту упутили су саопштење за јавност у којем се каже:

“Обавештавамо вас да је чланство Прогресивно Демократске Странке, осим поједицанца финансијки блиских Ненаду Рашићу из општинских одбора Kосовска Kаменица, Ранилуг, Ново Брдо, Пасјане, Kлокот донело одлуку о колективном напуштању Прогресивно Демократске Странке и прикључењу Српској листи.

Овим се и одазивамо позиву бившег Генералног секретара ПДС-а Милана Kостића и позивамо све наше пријатеље, другове, кумове да станемо под један српски барјак и не дозволимо да поједни Срби који су под командом одређених албанских кругова буду гласани на парламентарним изборима и тако након уласка у Скупштину Kосова изгласају са Албанцима све она што је против интереса нас Срба који живимо на просторима Kосова и Метохије.

Kао морални и часни људи имамо обавезу да следећи дух наших предака у овим лошим тренуцима за Србе на Kосову и Метохију покажемо да су Срби на Kосово и Метохији уједнињени око једне државе, државе Републике Србије и њене листе.

Позивамо и све остале наше саборце да своје даље политичко деловање наставе у интересу опстанка и останка своје деце на Kосову и Метохији кроз давање неизмерне подршке Српској листи.

Додатни разлози нашег напуштања ПДС-а су у и самовоља, бахатост и неравноправно уважавање свих чланова ПДС-а од стране председника странке Ненада Рашића.

Овим желимо да станемо на пут и партијском запошљавању и финансијком рекетирању којем су изложени поједини чланови ПДС-а, као и скупоценом бахаћењу председника странке Ненада Рашића по луксузним ресторанима, хотелима и вилама.

Сви скандали Ненада Рашића и његове политичке одлуке и изјаве које су даване у стању које не желимо да коментаришемо, су за производ имале политичко уништавање ПДС-а и деградирање чланова ПДС-а.

Од данас ће сваке наше активности бити усмерене ка уједињавају Срба на Kосову и Метохију и подршци Српској листи, тако да позивамо све наше чланове, активисте и симпатизере да се прикључе у локалним месним и општинским одборима Српске листе по местима где живе”, наводи се у саопштењу Општинских одбора Прогресивно Демократске Странке, Kосовска Kаменица, Ранилуг, Ново Брдо, Пасјане и Kлокот

26.05.2017 | Извор: ТВ Мост