Знајући колико је снажна бирачка база Александра Вучића и Српске напредне странке на Косову и Метохији, поједини председнички кандидати и њихови ментори покушавају да унапред делегитимизују изборни процес у јужној покрајини.Такви наступи су само увертира, њихова и њихових ментора, у већ виђени покушај да се на сам дан избора подигне политичка „кука и мотика“ и фаворит у овом изборном процесу оптужи за изборну крађу.

 Ти председнички кандидати и њихови ментори из страних амбасада, под изговором да тобоже штите уставни поредак Србије, заправо поручују да би грађанима Србије на Косову и Метохији требало ускратити уставом гарантовано бирачко право.

Подсећамо све њих, иако они то веома добро знају, али лукаво прећуткују, да изборни процес на Косову и Метохији надгледа и ОЕБС и читава војска НВО посматрача и представника опозиционих странака у бирачким одборима, који у њима чине већину, што било какву изборну нерегуларност чини немогућом.

Недемократским, противуставним и неморалним настојањем да обезвреди глас грађана Србије са Косова и Метохије, ти председнички кандидати, уз своје саведотавце који су случајно или не спонзори тзв. независног Косова, и у политичком смислу одричу се јужне српске покрајине.
Тим председничким кандидатима, који суграђане на Косову и Метохији називају фиктивним грађанима, поручујемо да су за нас они фиктивни, јер их никада нисмо виделу уживо у овим нашим крајевима. Искрено, са оваквим ставовима о Косову и Метохији и Србима на КиМ, немамо ни жељу. Далеко им лепа кућа.