Министар за повратак и заједнице у косовској влади Далибор Јевтић изјавио је данас у селу Љубожда код Истока да је повратак српских представника у косовске институције важан и исправан корак.
Јевтић је у изјави новинарима рекао да је последњих дана више пута говорио да бојкот није добар начин за остваривање циљева и да мисли да је важно да Срби буду на местима на којима се доносе важне одлуке.

У складу са тим ових дана смо разговарали и донели одлуку да се посланици Српске листе врате и крену са радом у Скупштини Косова како би и на том месту бранили интересе српског народа. Мислим да је то значјајна ствар и мислим да је одлука исправна,рекао је Јевтић.

Он је нагласио да очекује да у наредном периоду све оно што је суштински важно за Србе буде брањено од стране њихових представника у косовском парламенту.

– Последњих дана су били изговори да се не може кренути са формирање Заједнице српских општина (ЗСО) јер представници Срба нису у институцијама. Ево Срби су у институцијама поново, нема више изговора, процес формирања ЗСО може да почне – рекао је Јевтић.

Јевтић је додао да сада, када је учињен корак од стране представника Срба, очекује јасну подршку од стране међународне заједнице и од коалиционих партенар у косовској влади како би се кренуло у процес формирања ЗСО која је договорена још пре четири године.

Извор: Блиц