Pozivamo pripadnike našeg naroda da na vanrednim pokrajinskim izborima na Kosovu i Metohiji, 11. juna, podrže Srpsku listu, saopštio je sinoć Nacionalni savet aškalijske nacionalne manjine u Srbiji.

„Srpska lista je jedini garant ekonomskog opstanka i očuvanja nacionalnih i kulturnih osobenosti Aškalija na Kosovu i Metohiji. Uvereni smo da će Srpska lista učiniti sve da u Prištini na listu političkih prioriteta vrati i pitanje povratka interno raseljenih lica, među kojima je nemali broj pripadnika našeg naroda“, navedeno je u saopštenju.

Nacionalni savet aškalijske nacionalne manjine u Srbiji ističe da Srpska lista, koja uživa otvorenu i nedvosmislenu podršku Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, jeste krovna politička organizacija svih lojalnih građana naše države na Kosovu i Metohiji i zato uživa i naše poverenje.

„Poštovani sunarodnici, izbori 11. juna su dan kada Aškalije treba da dignu svoj glas protiv asimilacije, političkog i ekonomskog obespravljivanja na Kosovu i Metohiji. Donesite pravu odluku i glasajte za Srpsku listu“, navodi se u saopštenju.

 

Tanjug | 09. 06. 2017