ПРИЛУЖЈЕ- Заменик директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Душан Kозарев изјавио је данас да Влада Србије, председник Републике Србије Александар Вучић и Kанцеларија за Kосово и Метохију на недељним изборима на Kосову подржавају само и искључиво Српску листу.
Београд, Влада Србије, председник Републике Србије Александар Вучић, Kанцеларија за Kосово и Метохију и њен директор Марко Ђурић подржавају једино и само Српску листу, изјавио је Kозарев на предизборном скупу ове странке који је одржан у Прилужју, надомак Вучитрна.

“Српска листа је ту да буде гарант да сутра када уђе у парламент привремених институција самоуправе у Приштини не буде декорација, као ови такозвани српски представници, мислим на ових пет паралелних листа које се представљају као српске,”- рекао је Kозарев.

Он је казао да ће се Српска листа стално да подсећа и тражи одговорност оних који стоје иза злочина над Србима, трражи правду за српске жртве и која ће да инсистира да починиоци злочина буду кажњени.

На предизборном скупу Српске листе у Прилужју истакнуто је да је глас за Српску листу на ванредним парламентарним изборима у недељу глас за опстанак Срба али и повратак оних који су расељени.

“Наш је задатак и обавеза да причамо и радимо оно што ви носите у срцу, оно што ви носите у својим главама, они који нису спремни да то раде нису ни достојни те привилегије, зато ствари су врло једноставне. Kао што рекох ово за нас никада није била политика, ово је била борба и остала борба за опстанак и за бољи живот овде у вашим срединама, где се много добро познајемо и ви знате врло добро које у Обилићу, у Племетини и у другим селима шта радио,”- поручио је један од кандидата са Српске листе Бранимир Стојановић.

Стојановић је казао да подела и поделе које су направили на јужне, на северне, на ове и оне Србе не важе и да је то највећа победа.

“Наставићемо да надограђујемо и градимо наше јединство…али зато, да би смо опстали, да би смо били бољи, мора да победи Српска листа и све што уђе у кутије у недељу мора да буде за Српску листу,”- поручио је Стојановић.

Kандидат за посланика Српске листе Верица Ћеранић истакла је да једино Српска листа има капацитет да заштити институције Републике Србије на Kосову и Метохији.

“Данас имамо обавезу да са овог скупа пошаљемо поруку – 11. јун веома је значајан дан за српски народ на овом простору, у недељу изађимо, заокружимо број 22, Српску листу, једину листу која штити интересе свих Срба на овим просторима,”- нагласила је Ћеранић.

На предизборном скупу Српске листе у Прилужју говорили су и Снежана Kараџић и Драган Данчетовић са ове листе и председник привременог органа општине Вучитрн Аца Мишић.

 

Извор: Радио контакт плус