Позивамо припаднике нашег народа да на ванредним покрајинским изборима на Kосову и Метохији, 11. јуна, подрже Српску листу, саопштио је синоћ Национални савет ашкалијске националне мањине у Србији.

“Српска листа је једини гарант економског опстанка и очувања националних и културних особености Ашкалија на Kосову и Метохији. Уверени смо да ће Српска листа учинити све да у Приштини на листу политичких приоритета врати и питање повратка интерно расељених лица, међу којима је немали број припадника нашег народа”, наведено је у саопштењу.

Национални савет ашкалијске националне мањине у Србији истиче да Српска листа, која ужива отворену и недвосмислену подршку Владе Србије и председника Александра Вучића, јесте кровна политичка организација свих лојалних грађана наше државе на Kосову и Метохији и зато ужива и наше поверење.

“Поштовани сународници, избори 11. јуна су дан када Ашкалије треба да дигну свој глас против асимилације, политичког и економског обесправљивања на Kосову и Метохији. Донесите праву одлуку и гласајте за Српску листу”, наводи се у саопштењу.

 

Тањуг | 09. 06. 2017